Cuba Kaffe Du behöver
Gör så härKoka kaffe Tips!Ställ en sked i glaset när du häller över kaffet så minskar risken att glaset spricker. När du häller över grädden håll då skeden uppochner precis över kaffet, häll grädden försiktigt på skeden och låt den glida ner i kaffet - då blandas inte kaffet med grädden.
Kommentar av
Bohmen
9 januari 2009
Kul variant av den traditionella irishen. Dock behövs det mer kaffe än vad som står i receptet, annars blir det en lite för överväldigande smak av apelsin, tycker jag Kommentar av
axel
3 januari 2009
muche fiin MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GlassMera glass!Finns det något godare än glass? Yoghurt- och saffransglass känns lyxigt och friskt! SoppaSoppa räddar vardagenEn gryta full med ångande tomatsoppa, till det en bit gott bröd. Vad sägs om en sådan vardagsmiddag? EfterrätterKrydda kakan!Ingefära är en spännande och användbar krydda. Denna smakrika rot som stammar från Kina passar fint i matlagninen. I det asiatiska köket har den använts långt tillbaka i tiden och är en viktig krydda. Dessutom har den också använts som läkeväxt, bland annat för sina antiinflammatoriska egenskaper. Men ingefära passar också fint som smaksättare i kakor av olika slag, de välkända pepparkakorna vi bakar varje jul är ett bra exempel. Tillsammans med kardemumma ger ingefäran också fin smak åt sockerkakan. Prova ett nytt recept på Ingerfärs- och kardemummakaka till fikat. Ett enkelt och annorlunda sätt att smaksätta kakan. Servera med vispad grädde eller vaniljglass och du har en kaka som passar lika bra som efterrätt som till eftermiddagsfika! Smaklig och kryddig fika! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
najjs blanding gewr skön arom , rekommenderas starkt